nieuwe-PWA-cheque-1.jpg
Terug

20 november 2022

De nieuwe PWA-cheque

Vanaf 1 januari 2023 worden PWA-cheques uitgegeven door Sodexo. Edenred zal niet langer de uitgever zijn maar zal tot 31 december 2022 ALE-cheques blijven uitgeven en hun levenscyclus verzekeren.

Wat veranderd er concreet?


In eerste instantie verandert er niets. Zoals de huidige werking, ontvangt u voor elk uur dat u aan een geautoriseerde PWA-activiteit bent begonnen, een PWA-cheque van de gebruiker (bestaande uit een afneembare strook en een in te vullen  gedeelte. 


U bewaart de ontvangen cheques en voegt deze samen tot een bundel dat u vervolgens in een enveloppe plaatst samen het het PWA-4-formulier dat u vervolgens moet bezorgen aan uw OCMW of betalingsorganisme. U beschikt steeds over 2 extra maanden na het einde van de gelditgheid vermeld op de cheque om de cheques terug te bezorgen. 

 

Betreffende het beheer van de PWA-cheques:

  • De door Edenred uitgegeven PWA-cheques blijven circuleren in 2023. U zal deze dienen te overhandigen aan uw betalingsorganisme zoals u vandaag reeds doet;
  • De nieuwe door Sodexo uit te geven PWA-cheques zullen, beetje bij beetje, bij u toekomen vanaf 1 januari 2023. U zal deze eveneens dienen te overhandigen aan uw betalingsorganisme.

Opgelet, u moet er steeds voor zorgen dat u de cheques van Edenred en de cheques van Sodexo steeds apart bezorgd voor de afgifte. Uw betalingsorganisme of OCMW zal ervoor zorgen dat de cheques ontvangen worden bij de correcte uitgever. 


Vanaf 1 januari 2023:

  • Een nieuwe website zal tot uw beschikking staan zodat een antwoord op al uw vragen gegeven kan worden en wij u kunnen begeleiden bij alle toekomstige wijzigingen: www.ale-wallonie.sodexo.be ;
  • Een nieuwe klantendienst zal beschikbaar zijn via telefoon en via mail. 

 

Vanaf juni 2023:

De elektronische cheque zal zijn intrede doen. U kan het gebruiksgemak ontdekken (en nog veel meer). 

Het Forum en Sodexo loodsen u door al deze nieuwe functies. Uitleg, brochures (bij het PWA) en video-tutorials (op de website) zullen ter beschikking staan om u te begeleiden. U zal al deze informatie ontvangen naarmate de overgang vordert zodat u de tijd heeft om vertrouwd te raken met het nieuwe programma. 

 

Blijf geïnformeerd!


Wanneer u zich begeeft in uw PWA, zal er u gevraagd worden om uw contactgegevens bij te werken en om uw correcte emailadres te registreren. Uw emailadres wordt enkel gebruikt om u belangrijke informatie te bezorgen en geen reclame.

In het geval dat u wijzigingen wenst aan te brengen in de persoonlijke gegevens waarover wij beschikken, nodigen wij u uit om vanaf 1 januari 2023 contact op te nemen met uw PWA.


Wij begrijpen dat al deze nieuwigheden angst kunnen opwekken maar wees gerust, deze wijzigingen zullen het PWA-programma alleen maar vereenvoudigen en efficiënter maken. 

Wij doen er alles aan om u tijdens de overgang te ondersteunen. 


Aarzel zeker niet om in het geval van vragen, contact op te nemen met het PWA van uw gemeente. Ter heirinnering: vanaf 1 januari 2023 is er een nieuwe klantendienst van Sodexo ter uwer beschikking. 

 

Krijg hulp

Vind u niet wat u zoekt?

Andere vragen? Neem contact met ons op via